donderdag

Vissen tijdens vakantie in de Creuse


Vissen tijdens uw vakantie in de Creuse

Voor wie tijdens zijn vakantie van vissen houdt, is de Creuse een waar paradijs. De Creuse wordt doorkruist door vele beken, rivieren en meren met verschillende vissoorten zoals beekforel, baars, vlagzalm, zeelt, karper, snoek, kopvoorn, blank- en rietvoorn.

Men kan verschillende vistechnieken uitoefenen: vliegvissen, vissen met een ultra lichte uitrusting, vissen met een levende sprinkhaan onder de top, vissen met elrits, Engels vissen en vissen met een werphengel.

Alle vissen smaken voortreffelijk omdat de kwaliteit van het water uitstekend is.


Vissen in de buurt van onze chambres d'hôtes / bed & breakfast / b&b

In Marsac, dat 5 kilometer bij ons vandaan ligt, kan er gevist worden op snoek, karper, zeelt en (blank)voorn

In Noth, 23 kilometer bij ons vandaan, kan men vissen op snoek, snoekbaars, karper en (blank)voorn, dit kan ook in de nacht. 

In La Souterraine, 30 kilometer bij ons vandaan kan er gevist worden op snoek, baars, forel en (blank)voorn. 

De visliefhebber die alleen op forel wil vissen kan hiervoor terecht in Le Grand Bourg (12 kilometer rijden) of Bourganeuf (19 kilometer rijden).


En na een dag vissen kunt u vanaf volgend voorjaar heerlijk ontspannen en overnachten in onze chambres d'hôtes / bed & breakfast.


Om te mogen vissen moet je een vergunning hebben

De Franse viswateren zijn ingedeeld in 1e en 2e categorie. Je koopt een vergunning in het departement waar je gaat vissen. Met deze vergunning mag je ook vissen in andere departementen die onderling samenwerken.

Naast een vergunning moet je ook een gestempelde zegel (timbre oblitéré) hebben, die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV's (Office de Tourisme), sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen.

De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Als je naar forel of zal vist zijn er vaak een aantal beperkingen. Voor meer informatie kun je terecht bij de plaatselijke VVV kantoren / Offices de Tourisme.

Daarnaast is er veel informatie over vissen te vinden op de website van de Nationale Visfederatie van Frankrijk. Op www.federationpeche.fr vind je alle departementale visfederaties. Op http://fdpeche23.wixsite.com/peche23 vind je specifieke informatie over vissen in de Creuse.



Vissen creuse



Vissen Limousin




"Heerlijk overnachten en eten bij Nederlanders in Frankrijk"


Overnachten in Frankrijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Einde van seizoen 4 in de Creuse

Het einde van seizoen 4 in de Creuse is aangebroken. We kunnen wel zeggen dat 2022 het eerste "normale jaar" is geweest sinds dat ...