donderdag

Naast wandelen kun je ook heerlijk fietsen in de Limousin

Naast wandelen kun je ook heerlijk fietsen in de Limousin

De Limousin wordt steeds meer een fietsgebied. Dat komt onder andere door de prachtige omgeving en de rustige wegen die door dit gebied heen gaan. Smalle en goed onderhouden wegen met weinig verkeer gaan door bossen en weilanden en door dorpjes en gehuchten. Ze bieden prachtige uitzichten op meren en plassen.

Fietsen geeft de gelegenheid de omgeving goed in je op te nemen en een wat groter gebied te verkennen dan bij wandelen. Je bent dicht bij de natuur en ruikt alle geuren zoals die van gemaaid gras en geuren van het bos.

Lange tijd zag je weinig fietsen in de Limousin. De laatste jaren zijn er allerlei fietsroutes uitgezet. En er komen er steeds meer bij. Je kunt ook altijd zelf een route uitstippelen. De Limousin heeft veel kleine landelijke wegen met weinig verkeer.

De Limousin heeft verschillende landschappen, van redelijk vlak tot heuvelachtig. Zo kan iedere fietser aan zijn/haar trekken komen. 

Hieronder staat de beschrijving van een fietstocht die ook langs Bénévent l'Abbaye komt. Bénévent l'Abbaye ligt op een paar kilometer afstand van ons huis.

De meeste tochten worden bewegwijzerd met bordjes met een fiets erop: 

Véloroute (fietsroute).

Fietsroute West Creuse

Een rit door het westen van de Creuse over rustige wegen zonder veel verkeer.
U komt langs de vele bezienswaardigheden van dit gebied. Deze route is geen rondrit. Het eindpunt is niet het startpunt.
Coördinaten: 46.269, 1.495
Afstand: 80 km
Moeilijkheid: gemiddeld
Duur: 5 uur
Bewegwijzering: Véloroute (bordjes met fiets erop)


Tachtig kilometer over wegen zonder veel verkeer, van Crozant naar Saint-Martin-Sainte-Catherine, via La Souterraine, Le Grand-BourgBénévent l’Abbaye en Châtelus-le-Marcheix.


Gerelateerde afbeelding

" Overnachten bij Nederlanders in Frankrijk "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leven als God in Frankrijk

Leven als God in Frankrijk   Leven als God in Frankrijk betekent zoiets als een gemakkelijk en onbezorgd leven leiden.  Een typisc...