dinsdag

In een oud huis op het platteland kun je weleens ongedierte tegenkomen

In een oud huis op het platteland kun je weleens ongedierte tegenkomen

Dat is natuurlijk wel even wennen, omdat we dat in Nederland niet echt gewend zijn. Maar als je je bedenkt dat de meeste dieren banger zijn voor ons dan dat wij voor hun hoeven te zijn, dan komt het vanzelf goed.

Zeker na afwezigheid van een paar maanden kun je verwachten om bijvoorbeeld meneer of mevrouw muis tegen te komen. Niets was deze keer minder waar……geen muis maar een “kudde” vliegen had zich meester gemaakt van de slaapkamers. Ze waren al dood, maar we vroegen ons natuurlijk wel af waar al die vliegen nou vandaan kwamen. 

Na een hoop speurwerk kwamen we erachter dat in de sponning van de ramen aan de buitenkant vliegennesten zaten, waar al die vliegen uit waren gekomen. Door de gaten en kieren, die er toen nog waren, zijn ze naar binnen gekomen. Inmiddels wordt er hard aan gewerkt om deze gaten en kieren te dichten, zodat het meeste ongedierte voortaan buiten de deur blijft.






ongedierte



"Heerlijk overnachten en eten bij Nederlanders in Frankrijk"


Overnachten in Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Einde van seizoen 4 in de Creuse

Het einde van seizoen 4 in de Creuse is aangebroken. We kunnen wel zeggen dat 2022 het eerste "normale jaar" is geweest sinds dat ...