zaterdag

De achtertuin maaien

De achtertuin moest hoognodig gemaaid worden

Quelle surprise! Wat een verrassing! De buurman heeft het gras in de achtertuin gemaaid. De buurvrouw had al wel gezegd dat haar man het gras op het terrein tegenover ons huis zou maaien. Hij zou er hooibalen van maken, zodat hun schapen komende winter ook te eten hebben. Wij blij, want gezien de hoogte van het gras, zou dit echt een heidens karwei zijn. De achtertuin zou Eric zelf doen. Dit zou hem minimaal een week werk kosten. 

Dus blij, blij, blij met die “goeie” buur toen hij gisteren met zijn tractor aan kwam zetten. Zo gaat dat op het Franse platteland (in ieder geval wel bij ons). Waar men elkaar kan helpen, doet men dat ook. En als je er dan beiden voordeel van hebt, dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Leuke anekdote: in de tuin staat een boom met besjes. Iedere keer als de buurman langs deze boom reed stopte hij om een paar besjes te plukken en op te eten. Toen Eric zag dat de buurman geen last kreeg van deze besjes, durfde hij het aan om ook eens een paar besjes te gaan proeven hahaha. En ze smaakten heerlijk!


"Heerlijk overnachten en eten bij Nederlanders in Frankrijk"


bed en breakfast Frankrijk Nederlandse eigenaren

Maaien achtertuin

Buurman aan het maaien

Weer netjes in de achtertuin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ons 2-de seizoen in Frankrijk

Ons 2-de seizoen in Frankrijk Na een hele gezellige winterperiode met onze kinderen, familie en vrienden te hebben doorgebracht, zijn wij ...