donderdag

Tijdens vakantie fietsen

Tijdens uw vakantie in de Creuse kunt u heerlijk fietsen


De Limousin in het algemeen, en de Creuse specifiek, wordt steeds meer een fietsgebied. Dat komt onder andere door de prachtige omgeving en de rustige wegen die door dit gebied heen gaan. Smalle en goed onderhouden wegen met weinig verkeer gaan door bossen en weilanden en door dorpjes en gehuchten. Ze bieden prachtige uitzichten op meren en plassen. U bent er verzekerd van dat u zult genieten en tot rust komt als u in uw vakantie naast relaxen ook een keer een tocht maakt met de fiets.


Fietsen geeft de gelegenheid de omgeving goed in je op te nemen en een wat groter gebied te verkennen dan bij wandelen. Je bent dicht bij de natuur en ruikt alle geuren zoals die van gemaaid gras en geuren van het bos.

Lange tijd zag je weinig fietsen in de Limousin. De laatste jaren zijn er allerlei fietsroutes uitgezet. En er komen er steeds meer bij. Je kunt ook altijd zelf een route uitstippelen. De Limousin heeft veel kleine landelijke wegen met weinig verkeer.

De Limousin heeft verschillende landschappen, van redelijk vlak tot heuvelachtig. Zo kan iedere fietser aan zijn/haar trekken komen tijdens 1 van de vele fietsroutes. En bent u aan het einde van een lange fietstocht op zoek naar een plek in de Creuse om te overnachten, kies dan voor een verblijf in onze chambres d'hôtes / bed & breakfast / b&b.Fietsroute West CreuseHieronder staat de beschrijving van een fietstocht die op 300 meter bij ons huis vandaan voorbij gaat.


De meeste tochten worden bewegwijzerd met bordjes met een fiets erop:
Véloroute (fietsroute).
Een rit door het westen van de Creuse over rustige wegen zonder veel verkeer.
U komt langs de vele bezienswaardigheden van dit gebied. Deze route is geen rondrit. Het eindpunt is niet het startpunt.
Coördinaten: 46.269, 1.495
Afstand: 80 km
Moeilijkheid: gemiddeld
Duur: 5 uur
Bewegwijzering: Véloroute (bordjes met fiets erop)

Tachtig kilometer over wegen zonder veel verkeer, van Crozant naar Saint-Martin-Sainte-Catherine, via La Souterraine, Le Grand-Bourg, Bénévent l’Abbaye en Châtelus-le-Marcheix."Heerlijk overnachten en eten bij Nederlanders in Frankrijk"


Overnachten in Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Einde van seizoen 4 in de Creuse

Het einde van seizoen 4 in de Creuse is aangebroken. We kunnen wel zeggen dat 2022 het eerste "normale jaar" is geweest sinds dat ...