zaterdag

Onderweg overnachten

Onderweg overnachten bij Nederlanders in Frankrijk

Dat is mogelijk in onze chambres d'hôtes /bed en breakfast in het departement de Creuse, in de streek de Limousin. Het is iets wat Nederlanders graag doen omdat de Franse taal voor veel Nederlanders lastig is. Als je 's avonds met elkaar aan het dîner (table d'hôtes) zit, dan wil je toch graag gezellig kunnen praten met elkaar. Heel begrijpelijk en herkenbaar voor veel vakantiegangers.


Versoepelingen voor komend vakantieseizoen

We hebben met elkaar een lastig jaar achter de rug, voor de 1 iets lastiger dan voor de ander, maar het afgelopen Covid-jaar met alle beperkingen en problemen is iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt en dat we inmiddels zo snel mogelijk achter ons willen laten. En er gloort wat dat betreft weer hoop aan de horizon. De cijfers in de meeste Europese landen gaan de goede kant op en met het vakantieseizoen voor de deur zijn er, net als vorig jaar, weer versoepelingen gekomen en heeft Nederland verschillende landen op code geel gezet. Helaas tot op dit moment geldt dit nog niet voor Frankrijk en België, die blijven nog even op code oranje staan wat Nederland betreft. Maar er wordt verwacht dat dit op korte termijn aangepast gaat worden naar code geel. Wij hopen dit uiteraard van harte, zodat we ook Nederlanders en Belgen, die een tussenstop maken of meerdere dagen bij ons willen komen slapen, als gast mogen begroeten. En dit jaar nog een bijkomend voordeel voor de gasten: vorige week is hier ADSL vervangen door Fibre Optique (glasvezel). En dat op het Franse platteland!


Chambres d'hôtes: ontmoetingsplek voor verschillende gasten

Het leuke van het runnen van een chambres d'hôtes /bed en breakfast is dat je heel veel verschillende mensen ontmoet. Deze week kregen we een last minute boeking van een jongedame die in haar eentje met een camper busje kwam aanrijden. Tenminste wij dachten dat ze alleen was, maar wat bleek ze had nog 4 honden bij zich. "Uh....., zei ik, maar mevrouw u weet hopelijk wel dat wij geen huisdieren accepteren. Niet dat wij niet van honden houden, maar niet alle andere gasten houden van honden en er zijn mensen die er allergisch voor zijn, vandaar onze keuze". Ja dat had ze gelezen op de boekingssite, maar de honden zouden gewoon in de auto overnachten, geen probleem. De jongedame vertelde dat zij schaapsherderin is en dat zij op weg was naar de Hautes Alpes. Aha, nu werd ons meer duidelijk. Mevrouw was die avond toe aan een rustige nachtrust in een bed en een douche, met in de ochtend een heerlijk ontbijt. De volgende ochtend kwam ze goed uitgerust naar beneden. Na het ontbijt ging ze eerst nog een lange wandeling maken met de honden voordat ze vertrok richting Clermont Ferrand, de bestemming voor die dag. Bonne chance, bon voyage et au revoir!


Onthaasten op verschillende plekken in onze tuin

We hebben de tuin alweer helemaal ingericht met de verschillende zitjes waar onze gasten onder het genot van een hapje en drankje heerlijk kunnen onthaasten en ontstressen. Het platteland in de Creuse in de Limousin is de aangewezen plek om tot rust te komen en te genieten van de mooie natuur, de ruimte en dieren zoals verschillende soorten (roof)vogels, reeën, otters en natuurlijk de prachtige Limousin koeien en schapen.


Brocantes en vide-greniers

De verschillende activiteiten komen dit jaar ook weer een beetje op gang. Veel Nederlanders houden van het bezoeken van brocantes en vide-greniers. Vorig jaar zijn er nagenoeg geen brocantes/vide-greniers gehouden vanwege de corona maar dit jaar is er weer meer mogelijk. Zo ook bij ons in Vieilleville. Op zondag 4 juli wordt de 21-ste brocante/vide-grenier gehouden. Wij maken er uiteraard tijd voor vrij om daar naar toe te gaan. Lekker snuffelen tussen de oude Franse spullen! En als we na het bezoek aan de brocante toch nog trek hebben dan maken we een overheerlijke Franse "croissant croque madame" (zie recept hieronder).
Recept "croissant croque madame"

Ingredienten1 bosje bieslook

4 croissants

8 plakken jonge kaas

4 eieren

4 eetlepels tomatenketchup

8 plakken prosciutto of achterham
Bereiden

Snijd de bieslook fijn en snijd de croissants doormidden.

Leg 2 plakken ham en 2 plakken kaas op elke croissant en druk de croissants een beetje plat.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de croissants op een laag vuur totdat de kaas gesmolten is.

Verhit in een andere pan een scheutje olie en bak er een spiegelei in.

Leg de croissants op borden en leg de spiegeleieren er bovenop.

Garneer met de bieslook en serveer samen met curry ketchup.
Bon appétit!

 

4 honden die zorgen dat de schapen bij elkaar blijven 


pergola in onze achtertuin, heerlijk bij zonnige dagen

onthaasten in de tuin kun je overal

mooi uitzicht vanaf dit zitje
het terras met parasol


brocante in ons dorp Mourioux Vieilleville
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Einde van seizoen 4 in de Creuse

Het einde van seizoen 4 in de Creuse is aangebroken. We kunnen wel zeggen dat 2022 het eerste "normale jaar" is geweest sinds dat ...