maandag

Tijdens vakantie met motor of auto de Limousin verkennen

Tijdens vakantie met motor of auto door de Limousin

Lange tijd is de Limousin als motorgebied onontdekt gebleven

Maar daar is nu verandering in gekomen. De Limousin is het nieuwe beloofde land voor motorrijders. De wegen zijn hier goed onderhouden. Er zijn brede, rechte wegen voor als u uw snelheid wilt uittesten en smalle, bochtige wegen om uw stuurtechniek te testen. Het prettige is dat de wegen hier over het algemeen niet druk zijn. Als u van weidse landschappen houdt, dan komt u zeker ook aan uw trekken. En wat is er niet fijner om, na een dag te hebben rondgetoerd over het Franse platteland, te overnachten in een chambres d'hôtes / bed & breakfast / b&b in de Creuse, gerund door Nederlandse eigenaren. Bij ons bent u altijd van harte welkom.

De Limousin Motor Tour

In totaal zijn er 6 Road Books die samen de Limousin Motor Tour vormen. Een rondreis van ruim 700 kilometer die start en eindigt in Limoges. Maar u kunt natuurlijk ook starten en eindigen op 1 van de andere plaatsen die de tour aandoet. De tour gaat door alle 3 de departementen van de Limousin: de Haute-Vienne, de Corrèze, en de Creuse. 

Onderweg is er van alles te ontdekken en ziet u hoe mooi de verschillende landschappen zijn. De rit is absoluut niet saai. U steekt hoogvlaktes over, doorkruist heuvellandschappen, slingert door rivierdalen en doet stadjes en dorpjes aan. Het gebied is vol met bossen, weiden, velden, meren en rivieren. 

Voor meer informatie kijk op: www.tourismelimousin.com/nl/Ontdek-de-Limousin/Actief-in-de-Limousin/Motorrijden-in-de-Limousin/Limousin-Motor-Tour-het-volledige-road-book-PDF.

Met de motor of auto van Bénévent l'Abbaye naar Limoges


Het beginpunt Bénévent l'Abbaye ligt op een paar kilometer afstand van ons huis. Het is een route van 99 kilometer. Een rit naar het zuiden over eindeloos kronkelende wegen. Een ware ontdekkingsreis op de grens van de Haute-Vienne en de Creuse. Onderweg ziet u watermolens, rivieren, meren, kastelen en typische dorpjes. 

Bij aankomst in Limoges kunt u heerlijk genieten op 1 van de terrassen in de binnenstad. En om uw maag te stillen kunt u een tafel reserveren in 1 van de restaurants van het gezellige 'Quartier de la Boucherie', de oude slagerswijk met zijn hoge vakwerkhuizen.

Interesse in mooie routes door de Limousin per motor of auto?
Afbeeldingsresultaat voor met de motor door frankrijk

"Heerlijk overnachten en eten bij Nederlanders in Frankrijk"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

April, mei en juni

  April, mei en juni  Vergeleken met het voorjaar in 2020 en 2021 dat overheerst werd door corona, hebben wij in april, mei en juni 2022 al ...